Refurbishment of 54-56, rue d’Aboukir,
Paris

Refurbishment and low energy retrofit of a 43-unit residential property

54/56, rue Aboukir – Paris

Client
TOIT ET JOIE

Architect
S&V Architectures-Jean VOISIN

MECOBAT mission
Multidisciplinary engineering

Energy Performance Index
Pre-works: 220 kWh/sq. m /year
Post-works: 75 kWh/sq. m /year

Construction cost
€ 2.0 M (excl. VAT)

Surface area
2 072 sq. m

Design phase
2011 – 2012

Construction phase
2013 – 2014
Project completion June 2014

Description

Renovation of housing (upgrading and refurbishment of kitchens and bathrooms, doors and windows, etc.), of common areas (creation of rooms for recycling bins, bicycle storage areas, a room for condominium meetings, fire prevention and disabled access upgrades) and the envelope (external insulation, installation of communal DHW production and distribution system, installation of low pressure-controlled mechanical ventilation system).

Sustainability criteria

  • Patrimoine H&E certification
  • Plan Climat de la Ville de Paris

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!