Information Pavilion on Île Seguin
(92)

Construction of the Île Seguin Information and Memory Pavilion

Île Seguin, Boulogne-Billancourt (92)

Client
SAEM Val de Seine Aménagement

Architect
MANH Architectures NANCEY

MECOBAT mission
Multidisciplinary engineering

Construction cost
€ 0.8 M (excl. VAT)

Surface area
300 sq. m

Design phase
2010 – 2011

Construction phase
2011 – 2012
Project completion September 2012

Description

In the heart of the garden on Île Seguin, designed by Michel Desvigne, we built a cultural centre designed to provide information on the island’s urban planning project and to preserve the memory of the area’s human, social and industrial history.
As construction work progresses on the Île Seguin, the exhibition pavilion may have to be moved to another location on the island. The building was designed to be modular, easy to dismantle and reassemble elsewhere; it consists of a grouping of shipping containers.

Sustainability criteria

  • The building’s relationship with its immediate environment.
  • Integrated choice of construction products, systems and processes with a low environmental impact

Press articles

SAEM Val de Seine Aménagement

Brochure SAEM

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!